SİZİ ARAYALIM

Pazarlama Gücünü Arttırmanın İpuçları

  • 12.03.2020 07:21

    Pazarlama ve satış stratejinize güçlü bir temel ile başlamak öncelikli amacınız olmalıdır. Satışlarını arttırmak için pazarlama stratejinizi nasıl oluşturduğunuz çok önemlidir ancak onu takip eden adımları doğru enerji ve satış planlaması ile sürdürmek gerekmektedir.

    Şimdi doğru pazarlama süreçlerini birlikte inceleyelim;

    1. İdeal Müşterinizi Tanıyın

    Öncelikle satış için harcayacağınız enerjinin doğru kişiye ulaştığından emin olmalısınız. Verimsiz olası satışlar ile zaman geçirmek yapacağınız en büyük hata olacaktır. Verimsiz bir kitleyi potansiyel müşteriler olarak görürseniz, onlarla ne kadar ilgilenirseniz ilgilenin yine de sizden ya da kurumunuzdan bir satın alma gerçekleştirmeyecektir.

    İşletmenizi pazarlarken etkili olabilmek için satış temsilcinizin, şirketinizle en sık etkileşimde bulunan müşteri türünü tanıması ve ideal profil hakkında bilgi sahibi olması gerekir: ideal alıcı profili.

    İdeal alıcı profilinizi oluştururken, onları sizin için uygun hale getiren tüm özellikleri düşünün. Potansiyeli hangi kırılımlara ayırabilirsiniz? Konum, demografi, sektör, çalışan sayısı, gelir vb.işte bunların hepsini dikkate aldığınızdan emin olmalısınız.

    2. Kişilerin Şirketinizle İletişime Geçtikleri Zamanları Saptayın

    Başka bir satış stratejisi örneği, bir potansiyel müşterinin "elini kaldırdığını" veya sadece bir formu doldurduğunu veya meraktan birkaç web sayfasını ziyaret ettiğini bilmektir.

    Örneğin, bir e-posta iletisini açan veya bir formu dolduran biri "yüksek katılım" belirtileri göstermez.

    Öte yandan, birden fazla formu dolduran, birkaç e-postayı tıklayan ve / veya sitenizdeki önemli sayfaları (fiyatlandırma ve özellikler sayfaları gibi) birden çok kez ziyaret eden bir kişi, bu kişinin oldukça etkileşimli bir "nitelikli müşteri" olduğunu gösterir.

    Bu parametreler her şirket için farklı olacaktır. İyi nitelikli bir potansiyel müşteri stratejisinin anahtarı, olası müşteri adayının "nitelikli müşteri" haline geldiği eşiği tanımlamaktır. Bu da her şirket için farklı olacak. Örneğin, web sitenizdeki önemli sayfalara beş benzersiz ziyaret yapmak veya ürün veya hizmetinizi ücretsiz olarak denemek veya birden fazla premium içerik parçası indirmekle eşdeğer olabilir.

     
    3. "Nitelikli Müşteri" Kitlenize Özel Bir Strateji Oluşturun

    Yine bir başka yaygın pazarlama zorluğu, bir kişinin farkındalık aşamasından satış hunisindeki değerlendirme aşamasına nasıl taşınacağıdır.

    Onları ilgilendirmenin ve memnun bir müşteri olmaya doğru ilerlemenin iyi bir yolu, onlara özel çözümler, özellikle de ağrı noktalarını zorlayan onlar için özelleştirilmiş içerik sunmak ve aynı zamanda satış ekibinize yollamaktır.

    Unutmayın pazarlama stratejilerinizi geliştirmek zaman alıcı ve zahmetli bir iş olmak zorunda değildir.

© 2024 Gusto Teknoloji | E-Ticaret Çözümleri